Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Σεμινάριο Σκάκι και 1ο Ατομικό Τουρνουά Σκάκι Γυμναστών Δυτ. ΕλλάδαςΟ Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για συνεχή επιμόρφωση των μελών του, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και τον FIDE National Instructor κ. Σιγούρο Μιχάλη επιμορφωτικό σεμινάριο 50 ωρών πάνω στις βασικές δεξιότητες και την τακτική στο σκάκι. Η επιμόρφωση έγινε μετά από εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την οποία το σκάκι θα μπορεί να διδάσκεται  στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προαιρετικά.
            Μέσα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία και μετά από σχεδόν 2 μήνες εντατικής εκμάθησης, φτάσαμε στο τέλος του σεμιναρίου που ολοκληρώθηκε με την διοργάνωση και την συμμέτοχη όλων μας στο 1ο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δυτ. Ελλάδας 2014. Το  τουρνουά  διήρκεσε 3 ημέρες από την Παρασκευή 25 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουλίου με την τελετή λήξης και τις απονομές στους νικητές του τουρνουά που θα αναδειχθήκαν  μετά από 5 γύρους αγώνων. Η ρήση "νους υγιής εν σώματι υγιεί" επαληθεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ημέρες του τουρνουά και όλοι οι συμμετέχοντες διασκέδασαν με αυτή την εκδήλωση του Συλλόγου που διεξήχθη σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ευγενούς άμιλλας. Πρωταθλητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Οικονόμου Δημήτρης με τους Παναγιωτόπουλο Σάββα, Κυριακόπουλο Δημήτρη, Ουστά Δημήτρη και Βασιλείου Στέλιο να συμπληρώνουν τις 5 πρώτες θέσεις. Στις γυναίκες πρωταθλήτρια ήταν η Κουτσούνη Χαρά και ακολούθησαν οι Χαλαμπάκη Βαΐα, Τσαντίλη Βασιλική, Παπαδοπούλου Κατερίνα και Καζάκου Μαρία.
            Εκ μέρους του Δ.Σ.  θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και όλους τους συμμετέχοντες .  
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου