Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που εδρεύει στον Ν. ΗΛΕΙΑΣ και εκπροσωπείται νόμιμα.


ΠΡΟΣ
-Αθλητές
-Αθλητικά Σωματεία
-Αθλητικούς Συλλόγους
-Πολιτιστικούς Συλλόγους
-Αθλητικούς Φορείς
-Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Ο σύλλογός μας, σεβόμενος την κείμενη νομοθεσία αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι γυμναστές αλλά και οι προπονητές όλων των αθλημάτων, έχει ως στόχο αφενός τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων στον αθλητισμό και αφετέρου την εκμάθηση οποιουδήποτε αθλήματος με τη σύγχρονη καλλιέργεια των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών συντεταγμένων όλων όσων μετέρχονται σε αυτό, δηλαδή τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με παιδεία και άθληση. Παράλληλα, ζητούμενο είναι η ασφάλεια των εκπαιδευομένων, η άρτια εκπαιδευτική τους κατάρτιση, η προαγωγή υγείας, η σωστή επιστημονική και παιδαγωγική προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και η δίκαιη και νόμιμη κατανομή της εργασίας στην κοινωνία  και η κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους όσοι υπηρετούν με οποιονδήποτε τρόπο  τον αθλητισμό και την εκπαίδευση να προσλαμβάνουν για την εκμάθηση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών και ρυθμικής γυμναστικής, ΜΟΝΟ πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με την αντίστοιχη ειδικότητα και όχι  πρόσωπα στερούμενα του σχετικού πτυχίου και μη έχοντα άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, καθόσον δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (παιδαγωγικές και διδακτικές) για την εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση αντιποιούνται το λειτούργημά μας.
Ζητάμε τον σεβασμό όλων απέναντι στον αθλητισμό, στην αθλητική νομοθεσία και στο δικαίωμα καθενός από εμάς στην άθληση αλλά και την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα και ειδικά στα παιδιά και την εκπαίδευσή τους μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες. Καλούμε όλους τους φορείς του αθλητισμού (συλλογικούς ή μη) που απασχολούν γυμναστές, να γνωστοποιούν σε αυτούς στους οποίους απευθύνονται ή έχουν ως μέλη στο δυναμικό τους, το πτυχίο που κατέχουν και την συγκεκριμένη ειδικότητα  εκάστου εξ αυτών.
Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου συλλόγου (αθλητικού, πολιτιστικού, γονέων & κηδεμόνων κ.ά.) για ενημέρωση και συνεργασία.
 

Το  Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου